Waarom onderhoud bij pelletkachel?

Jaarlijks onderhoud pelletkachel

Regelmatig onderhoud van een pelletkachel is van cruciaal belang om de betrouwbaarheid, efficiëntie en levensduur van het apparaat te waarborgen. Pelletkachels zijn innovatieve verwarmingssystemen die houtpellets verbranden om warmte te genereren, maar net als andere verwarmingstoestellen vereisen ze aandacht en zorg om optimaal te presteren. Onderhoudstaken omvatten het reinigen van de verbrandingskamer, het controleren en reinigen van de rookafvoer, het vervangen van versleten onderdelen en het reservoir voor pellets te ledigen.

Bij kachels met een buizensysteem als warmtewisselaar moeten alle kanalen zeer goed worden gereinigd om een perfecte verbranding te kunnen garanderen.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan men de kans op storingen minimaliseren, de energie-efficiëntie verbeteren en het risico op koolmonoxidevergiftiging verminderen.

Bovendien draagt goed onderhoud bij aan een schonere verbranding, wat gunstig is voor zowel het milieu als de portemonnee door brandstof te besparen. Kortom, het periodiek onderhouden van een pelletkachel is een verstandige investering voor zowel comfort als veiligheid in huis.”

Wij raden aan om het jaarlijks onderhoud altijd te laten uitvoeren wanneer je tussen de 1000 en 1500 kg pellets hebt verbruikt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website geeft u toestemming op het gebruik ervan. 

Scroll naar boven