Wat zijn de beste pellets voor de pelletkachel?

Als het gaat om het selecteren van pellets voor een pelletkachel, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van de beste pellets:

  1. Kwaliteit: Zoek naar pellets van hoge kwaliteit die voldoen aan de relevante industriestandaarden. Kwalitatieve pellets branden efficiënter en produceren minder as en rook.

  2. Houtsoort: De meest voorkomende houtsoorten die worden gebruikt voor pellets zijn naaldhout, hardhout en loofhout. Naaldhoutpellets, zoals die gemaakt van sparren- of dennenbomen, hebben over het algemeen een hoger energierendement en lagere kosten. Hardhoutpellets, zoals die gemaakt van eiken of beuken, kunnen een hogere warmteafgifte hebben, maar ze zijn vaak duurder en zeker niet beter voor de meeste pelletkachels. Omdat deze harder zijn vormen ze een extra belasting op de vijzelmotor.

  3. Certificering: Controleer of de pellets een certificering hebben, zoals het ENplus-label. Dit certificaat zorgt ervoor dat de pellets aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen.

  4. Asgehalte: Het asgehalte van de pellets heeft invloed op de hoeveelheid residu die wordt geproduceerd en hoe vaak de pelletkachel moet worden schoongemaakt. Zoek naar pellets met een laag asgehalte voor minder onderhoud.

  5. Lokaal verkrijgbaar: Het is handig om pellets te kiezen die lokaal verkrijgbaar zijn om transportkosten te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het is raadzaam om bij de fabrikant van je pelletkachel te informeren naar de aanbevolen pellets. Zij kunnen je vaak advies geven over de beste pellets voor jouw specifieke model en regio.

pellets

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website geeft u toestemming op het gebruik ervan. 

Scroll naar boven