Wat is een eco design label?

Het Eco Design Label, ook bekend als het Ecodesign Label, is een label dat wordt toegepast op producten die voldoen aan specifieke milieucriteria met betrekking tot hun ontwerp en productie. Het doel van het label is om consumenten te helpen bij het identificeren van producten die milieuvriendelijk zijn en een lagere impact hebben op het milieu gedurende hun hele levenscyclus, inclusief productie, gebruik en verwijdering.

Het Eco Design Label wordt vaak toegepast op een breed scala aan producten, waaronder elektronica, apparaten, verlichting, meubels en meer. Het label kan aangeven dat een product energie-efficiënter is, minder hulpbronnen verbruikt, recyclebare materialen gebruikt, minder schadelijke chemicaliën bevat, enzovoort. Het doel is om bewustwording te vergroten over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij zowel fabrikanten als consumenten.

Het exacte ontwerp en de criteria van het Eco Design Label kunnen variëren afhankelijk van het land, de regio of de organisatie die het label uitgeeft. Het is belangrijk om te controleren welke specifieke normen en richtlijnen van toepassing zijn op een bepaald Eco Design Label om een goed begrip te krijgen van de milieuaspecten van het product.

sustainability, energy, globe-3300869.jpg

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website geeft u toestemming op het gebruik ervan. 

Scroll naar boven