money, banknotes, euro-1005465.jpg

Subsidies voor de Aankoop van een Pelletkachel in België in 2023

De winter staat voor de deur en velen van ons zijn op zoek naar manieren om ons huis warm en gezellig te houden. Een van de populaire opties die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, is de pelletkachel. Deze milieuvriendelijke en efficiënte verwarmingsoplossing is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook aanzienlijk bijdragen aan energiebesparingen in huis. Als je overweegt om een pelletkachel aan te schaffen in België in 2023, wil je misschien weten of er subsidies beschikbaar zijn om de kosten te verlagen. Laten we eens kijken naar de huidige situatie.

Vlaanderen

In Vlaanderen zijn er verschillende premies beschikbaar voor energiezuinige investeringen, waaronder de aankoop van een pelletkachel. Hoewel de specifieke premies en voorwaarden van jaar tot jaar kunnen veranderen, zijn er meestal interessante voordelen voor huiseigenaren die investeren in milieuvriendelijke verwarmingssystemen.

In 2023 kun je mogelijk aanspraak maken op de “Energielening+” of de “Energiepremie” voor de installatie van een pelletkachel. Deze premies zijn afhankelijk van je inkomen en de energiebesparende maatregelen die je hebt genomen. Het is raadzaam om de website van de Vlaamse Overheid te raadplegen voor de meest recente informatie en om te controleren of je in aanmerking komt.

Wallonië

Ook in Wallonië zijn er subsidies beschikbaar voor energiebesparende investeringen. De premies kunnen variëren afhankelijk van de regio en de exacte kenmerken van je project. Je kunt mogelijk profiteren van de “Ecopack+” of de “Renoprimes” voor de installatie van een pelletkachel. Houd er rekening mee dat deze premies onderhevig zijn aan wijzigingen, dus het is belangrijk om de website van het Waalse Gewest te raadplegen voor actuele informatie.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er ook financiële steunmaatregelen voor energiebesparende investeringen. Deze omvatten de “Energiepremies” en de “Groene Leningen”. Controleer de website van Leefmilieu Brussel voor de meest recente informatie over subsidies voor pelletkachels in Brussel.

Het is belangrijk op te merken dat subsidies en premies onderhevig zijn aan veranderingen en dat de voorwaarden variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie en regio. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met de relevante overheidsinstanties of een erkende installateur voor gedetailleerde informatie en begeleiding bij het aanvragen van subsidies voor de aankoop en installatie van een pelletkachel in 2023.

Een pelletkachel kan niet alleen je huis verwarmen op een milieuvriendelijke manier, maar kan ook financieel aantrekkelijk zijn dankzij de beschikbare subsidies en premies. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de actuele regels en voorwaarden om het maximale voordeel uit deze energiebesparende investering te halen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website geeft u toestemming op het gebruik ervan. 

Scroll naar boven